joi, 27 martie 2014

Peyronie's betegség

Egy szorványos betegsége a férfi nemiszervnek gyakran Peyronie's betegség. A hivatalos elnevezése a betegségnek a Tunica Albuginea krónikus gyóladása, vagy röviden CITA, és kötőszöveti rendelleneségként van diagnosztikálva, amit a rostos plakkok  vagy a hegszövetek megnövekedése okoz a pénisz lágyrészében. Ez a rendellenesség fádjdalmat, kényelmetlenséget és deformitást (jelentős gorbülést) idéz elő a péniszben. Ezenkívűl a szexuális aktus fájdalmas és nehezen végezhető aktivitássá válik át.

Általában a negyven év feletti fehér férfiakat érinti, a Peyronie's betegség a férfiak 1-4%-ában jelentkezik és urológus által van diagnosztikálva. Még nem tudni sokat erről a renellenességről, de a teória az, hogy a CITA azért alakul ki, mert valamikor sérülés vagy trauma érte a péniszt, általában szex közben. Peyronie's betegség lehetséges mellékhatása a bete blokkoló drogok gyógyszerek is.


Szóval ha Peyronie's betegséggel diagnosztizáltak mit kéne tegyél? Hát meglepő tény, hogy a 12-13%-a a pácienseknek egy spontán javulást észlelnek a tünetekben az idő folyamán, viszont 40-50%-nak rosszabbadni fognak, míg a maradéknek nem változik a helyzet. Több kezelés is létezik, amiről az orvosnál és az urológusnál érdkelődhetsz, és persze több nem operációs módszer is van, ami segíthet a betegség elleni küzdelemben.

Mivel a Peyronie's betegség tipikusan a corpora cavernosa-ra hat, a kamrák, amik vérrel telítődnek erekció ideje alatt pedig itt taláhatóak, a véráramlást javítása ezeken a területeken ugyancsak segít a betegség kezelésében. Egy étrend kiegészítő, mint a Virilys bizonyítottan hat erre a bizonyos véráramlásra és ezenkívül megnyújtja ezeket a kamrákat is, ami által még több vér fér el bennük. Azoknak a férfiaknak, akik a Peyronie's betegségtől szenvednek a nagyobb véráramlás az érintett területen segíthet a rostos szövetek lebontásában és könnyebben elérhető és megtartható erekciókhoz segíthet hozzá.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu